Костадин Костадинов: Призовавам президента да наложи вето върху хартиената бюлетина

1
Смесеното гласуване ще доведе до изборна вакханалия, смята лидерът на „Възраждане”
Смесеното гласуване ще доведе до изборна вакханалия, смята лидерът на „Възраждане” Видео: NOVA

Смесеното гласуване ще доведе до изборна вакханалия, смята лидерът на „Възраждане”

В ефира на „Здравей, България” по NOVA лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов призова президентът да наложи вето върху хартиената бюлетина.

Въпреки че последните пъти, когато го призовахме да свика референдум за въвеждане на еврото, отказа. Затова утре в 12.00 ч. излизаме на протест пред НС за запазването на българския лев”, уточни депутатът.

По думите му смесено гласуване ще даде възможност за една изборна вакханалия, каквото е имало през 2021 г. Той припомни случай, за който твърди, че е станала злоупотреба с изборните книжа.

През 2019г. „Възраждане” беше на балотаж на кметските избори във Варна. Тогава успяхме да осигурим застъпници само в половината от секциите. Нямахме достатъчно хора. В тези 200 секции, в които имахме наблюдатели, победихме ГЕРБ. В другите, в които нямахме такива, ГЕРБ ни победи в съотношение 2:1 и в крайна сметка спечели балотажа. Когато направихме анализ на изборния резултат, коментирах публично това нещо. Заявих, че вотът се фалшифицира. Коментарът на един от общинските съветници във Варна беше: „Кьорав карти не играе. Като нямате възможност да си докарате застъпници, не се оплаквайте, че сме ви открадвали гласовете”, разказа Костадинов.

Според него повечето хора ще гласуват с машини на следващите избори.

Тук искам да направя уговорка, че и с машините стават злоупотреби, просто са по-малко”, уточни лидерът на „Възраждане”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    БОЦко
    Забравиха кебапчетата, ако се наложат пак ще ги завиват в хартиени бюлетини. Може и в 50-100 лв да се завият. Така е, като научиш хората да получават нещо цял живот. Уравляващите дават, гласуващите - получават. Ха, ха, ха ...
  • 0
    1
    Обективен
    Че то президентът на изборите за първия му мандат беше избран с хартиена бюлетина. Демек да си плюе сега в лицето ли, като наложи вето на промяната с въвеждането на хартиените бюлетина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари