Личен лекар в Русе: Пациентите няма да могат си позволят да плащат за PCR тестовете

2
Грубо казано ще се получи няма тест няма Ковид, обясни д-р Татяна Матева
Грубо казано ще се получи няма тест няма Ковид, обясни д-р Татяна Матева Видео: Кис 13

Може да отпадне издаването на направления от личните лекари за PCR изследване за COVID-19.

Предвижда се това да стане след отмяната на извънредната епидемична обстановка от 1 април.

Според общопрактикуващия лекар в Русе д-р Татяна Матева, ако отпадне тази възможност, пациентите по чисто финансови причини няма да могат да си позволят изследване, предава Кис 13.

Д-р Матева смята също, че Здравната каса трябва да преосмисли политиката си по отношение на изследванията за COVID-19 и да даде възможност да се назначават бързи тестове.

Въпреки че случаите на COVID-19 вече са намалели драстично, според д-р Матева не трябва да се избързва с отпадането на мерките от 1 април.

Предвижда се на законодателно ниво да бъдат разгледани промени, които да влязат в сила от 1 април за по-доброто управление на ситуацията в системата на здравеопазването, гарантирането на адекватното лечение на пациенти с COVID-19 и предвиждането на възможности за въвеждане на ситуационни и регионални мерки при необходимост.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари