Личен лекар спира ваксинацията с "АстраЗенека": "Не мога да му кажа на пациента - внимавай да не направиш тромбоза"

17
Противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата
Противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата

Около 70-80 пациенти на д-р Величков са имунизирани вече с „АстраЗенека”

Досега не е имало сериозни странични ефекти при тях, но противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата, обясни той пред БНР.

„И да не я спра ваксинацията, аз няма как да убедя хората когато медийното пространство е пълно с тези съобщения, а ние ги убеждаваме, че е безвредна ваксината. Искам да видя как един лекар ще направи на майка си и баща си „АстраЗенека”, който и да е тоя лекар. Нямал съм странични ефекти при ваксинирането на „АстраЗенека”, но това нищо не значи. Не мога да му кажа на пациента ще направиш тромбоза, внимавай да не направиш тромбоза. Какво значи това?”, каза д-р Величков.

Според него Министерството на здравеопазването трябва да излезе с ясна позиция.

Трябва Министерството да каже: Да правиме „АстраЗенека”, или ние да не носим отговорност, което няма как да стане, защото няма лекар без отговорност. Или да кажат: Тази тромбоза се профилактира с еди-какво си”, подчерта д-р Величков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари