"Левски" отстрани "Дунав" с голове на Рикардиньо и Роналдо

0
"Сините" се класираха на осминафиналите на турнира за Купата на България
"Сините" се класираха на осминафиналите на турнира за Купата на България

"Сините" се класираха на осминафиналите на турнира за Купата на България

Рикардиньо отбеляза два гола и неговият бразилски сънародник Роналдо добави още един, а Левски победи Дунав (Русе) като гост с 3:1 и се класира на осминафиналите на турнира за Купата на България по футбол. В следващия си мач в началото на месец декември "сините" ще срещнат Хебър (Пазарджик), пише БТА.

Левски, от чийто състав отсъстваха Джавад Ел Джемили, Уелтън, Хосе Кордоба, Жереми Петрис и Цунами, създаде първите две опасности пред вратата на Дунав в началните десет минути и атаките бяха завършени от Роналдо. Бразилецът първо бе оставен непокрит при центриране и не успя да уцели вратата с глава, след което негов шут по земя бе блокиран от защитника на домакините Георги Вълчев.

Именно Вълчев обаче носеше вината за първия гол на столичани. Той бе изпреварен от Рикардиньо при изритана топка от защита на Левски и бразилецът напредна по лявото крило, след което преодоля вратаря Даниел Николов с диагонален удар по тревата в 25-ата минута. Вълчев обаче се реваншира четири по-късно, когато пък от своя страна се възползва от грешка на вратаря Пламен Андреев. Стражът на "сините" излезе да посреща центриране, но защитникът на русенци го изпревари и изравни за 1:1.

Джан Хасан спаси Дунав с избиване на удар на Илиян Стефанов от голлинията, но Левски все пак завърши полувремето с гол преднина. Рикардиньо бе съборен в наказателното поле от Георги Иванов и бразилецът изпрати неспасяем удар в горния десен ъгъл във втората минута на добавеното време за 2:1.

Левски остана с човек по-малко в 53-та минута след удар без топка по съперник от страна на Илиян Стефанов, но "сините" вкараха трети гол само три минути по-късно. Удар на Рикардиньо бе отразен от вратаря на Дунав, но Роналдо бе точен на добавка. Десет минути по-късно пък Патрик-Габриел Галчев стреля от статично положение, но малко над напречната греда.

До края на мача нямаше повече голове и Левски преодоля Дунав на 1/16-финалите с разлика от две попадения. По-рано през деня Лудогорец надделя над Балкан (Ботевград).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Думуз ага
    Моите копои с черните екипчета си свършиха работата! Заклаха "драконите" с измислена дузпа! Скоро ще си ходим с Перуканчо, Какдуто и Емо-Средния пръст!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари