Левон Хампарцумян: Сценаристите от Учин дол не предвидиха всенародната симпатия към Минчев

1

Актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията, убеден е финансистът

Председателят на НС беше отстранен от своя пост. Управляващи и опозиция отново влязоха в тежки дебати за актуализацията на бюджета.

"Днес беше извършен тест, преброяване на силите. Тези хора, които по някаква причина не искат промени и реформи, искат да възстановят с малко козметика това, което България беше при ГЕРБ 12 г., се събраха на едно. Ножът опря в кокала. Парадоксално ГЕРБ гласува заедно с "Възраждане", която е антиевропейска и антинатовска сила. За да гласуват в синхрон, има нещо, което ги споява", коментира банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Той призова политиците да намерят консенсус за актуализацията на бюджета, в противен случай гражданите "ще трябва да свият с още 1-2 стъпки коланите си".

"Това, което виждаме, е група селски тарикати, които правят конспиративни движения напред-назад, ще свалят правителството, председателя на НС. Но техните интелектуални и креативни възможности живият живот ги надхвърля. Не са очаквали всенародната симпатия към Никола Минчев. Режейки му главата, те го позиционират като жертва и започва дълга и успешна политическа кариера на един млад човек. Това сценаристите от Учин дол не са го предвидили", заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Прогнозата му е, че ако бюджетът не бъде гласуван, при предсрочни избори ще има наказателен вот.

"Ако не гласуват бюджета, ще създадат затруднения, но те допълнително ще доведат до напрежение към политиците, които ги създават. Тези, които не го подкрепят, ще имат знак минус", убеден е Хампарцумян.

Според него актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията.

"Това е опит да се стимулира вътрешното потребление в държавата. Малко бустер не би било толкова лошо на базата на инфлацията, която имаме. Икономистите казват да предизвикаме малка рецесия. Имат зелено копче да стартират, нямат червено да стопират. Технически не сме в криза, бурята се задава, но производството расте, експортът расте, приходите в хазната се увеличават", обясни финансистът.

А резултатът от евентуални предсрочни избори биха показали каква посока иска българинът - дали в ЕС и НАТО или обратен завой.

"Ние искаме да имаме модерна икономика, да сме надеждна част от ЕС и НАТО. Но някои хора не искат това по техни причини. Аз, ако управлявам гьола на "Капитан Андреево", и мога да вкарвам от там каквото си поискам, няма да искам ЕС и НАТО. В момента се съмняват в нас колко надежден партньор сме. Не е случайно, че американските изтребители закъсняват, нали не вярваме, че САЩ не могат да произведат 8 самолета", добави Хампарцумян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    веселият готвач
    не ми харесва само народа да свива дупките на коланите си, искам, ама много искам и т.нар. депутати най-сестне и те да свият коланите си, щото у нас те живеят доста охолно и предоволно, да се сетят че в тази държава има и друга категория хора - недепутати и никой от депутатите не сеща да се опита да живее поне 1 месец с дохода на работещ на минимална работна заплата или пък като пенсионер например,крайно време е екстрите им да изчезнат завинаги, щото се самозабравиха
  • 9
    3
    ???
    На доживотния банкерски шеф Хампарцумян, му е широко около врата. Както е тръгнало, наистина скоро могат да усетят всенародната любов.
  • -7
    2
    българин
    Председателят на Парламента се държа много подло и безотговорно и това даде повод на опозицията да го свали. Един председател на парламент трябва да се държи като независим, а не като подлога на определена партия.
  • -5
    1
    Дивак
    Хайде стига с представлението .Кой на кого ще извади очите ще видим Много . Ашладисани .софиянци..се натягат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари