Левон Хампарцумян: Българският лев е загубил своя суверенитет през 1997

3
Той смята, че хората, които са изтеглили кредити няма да усетят промяна след влизането на страната ни в еврозоната
Той смята, че хората, които са изтеглили кредити няма да усетят промяна след влизането на страната ни в еврозоната Видео: NOVA

Той смята, че хората, които са изтеглили кредити няма да усетят промяна след влизането на страната ни в еврозоната

Надявам се, че ще успеем да влезем в еврозоната. Дълги години така питахме, че да ни кажат: „не”. Трябва да направим всичко възможно да покрием критериите за влизане в еврозоната до първи януари 2025. В момента инфлацията в Европа отново тръгна нагоре”. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Относно думите на премиера Николай Денков, че инфлацията се дължи на високите цени на горивата и на храните на международните пазари, той каза, че това са фактори, които влияят, но не са единствените. „Инфлационните процеси донякъде са естествени, в разумни граници”, обясни Хампарцумян и допълни, че инфлация около 2% се смята за поносима и полезна за икономиката.

Той смята, че хората, които са изтеглили кредити няма да усетят промяна след влизането на страната ни в еврозоната.

За приемането на първо четене на Закона за БНБ той обясни, че нормативният акт формализира правата и задълженията на България в еврозоната. „Централната банка ще се явява като част от европейската централна банка и ще се подчинява на правилата, на които се подчиняват всички други централни банки. Българският лев е загубил своя суверенитет през 1997 г., когато страната ни влезе във валутния борд. Оттогава българският лев е само една картинка. С влизането в ЕС сме поели задължението да въведем еврото”, обясни Хампарцумян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Тоз хазарин
    Тоз хазарин много философства.Нали така Ив.Костов вкара борд и край на 3500 лв. за 1-usd.Май месец 1997 закова на 1410 лв.за долар.1999 г.махнаха нулите.50 000 лв. станаха 50 лв. 10 000 станаха 10 лв.та до днес.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари