"Летящия шотландец" катастрофира

0
Двама души са ранени при инцидента с историческия парен локомотив
Двама души са ранени при инцидента с историческия парен локомотив Снимка: North Yorkshire Weather Updates / Facebook

Двама души са ранени при инцидента с историческия парен локомотив

Няколко души са ранени, след като "Летящият шотландец", исторически парен локомотив, който празнува своята стогодишнина тази година, се сблъскал с друг ретро влак в Северна Шотландия, съобщи Associated Press, цитирана от агенция Фокус.

След катастрофата двама души са хоспитализирани като предпазна мярка, но те нямат сериозни наранявания, според информацията.

Влакът, често описван като най-известният парен локомотив в света, трябваше да започне да организира кратки пътувания, като част от честванията на своята стогодишнина. От "Straightspray Railway" съобщиха, че пътуванията няма да се организират в близките дни.

"Летящият шотландец" започва да превозва пътници през 1923 г. и получава известното си име година по-късно. Влакът е превозвал пътници от Лондон до Единбург. Той е придобил световна слава, когато записва 160 км в час при специален тест през 1934 г., което го прави първият влак във Великобритания, за времето си. Влакът е "пенсиониран" от редовно движение през 1963 г. Оттогава локомотивът е обиколил САЩ и Австралия и е продължил да превозва пътници на специални пътувания във Великобритания, докато не беше поет от Националния железопътен музей в Йорк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари