Лепа Брена: Всичко, което ми е казала Ванга, ми се е случило, при това в детайли

0
Баба Ванга ми предрече, че ще се омъжа за мъж в бяла униформа. И се случи!
Баба Ванга ми предрече, че ще се омъжа за мъж в бяла униформа. И се случи!

- Преди 25 години имахте знаков концерт на националния стадион в България. Какви спомени пазите оттогава?

- Интересно е, че когато човек остарее и има подобен спомен, който пази в сърцето си, е наистина прекрасно. И до ден днешен, когато се сетя за онзи невероятен момент на стадиона, го изживявам отново и отново. При това по същия начин и със същата сила, точно както съм се чувствала и в онзи изключителен и паметен за мен момент. Със сигурност съм много благодарна на българската публика за цялата любов, която ми дадоха тогава и която ми дават и сега. Това за мен е нещо велико, ще запазя тези спомени завинаги.

- Казвали сте, че усещате от българската публика много любов, която предизвиква сълзи в очите ви. Какво очаквате от предстоящия си концерт в България?

- Очаквам с нетърпение момента, в който отново ще се видя с българските фенове. Онази магия, онези емоции, които ни предстоят отново да изживеем заедно. Аз съм вярваща, но приемам и публиката за свой бог. Сигурна съм, че концертът ще бъде много хубав, с чудесна атмосфера.

- През миналата година претърпяхте неприятен инцидент, в който счупихте и двете си ръце. Дълго време ли се възстановявахте? Беше ли ви трудно да не се качвате на сцена толкова време?

- Да, определено пострадах много - случи се така, че си счупих и двете ръце едновременно. Това ми се отрази освен физически и психически. Операциите бяха много тежки. Трябваха ми около 6 месеца, за да мога да се възстановя. Всичко понесох много тежко. Между другото, в началото на тази година, през януари, отново си счупих лакътя и отново ме оперираха. Тогава вече много се ядосах на себе си, защо съм толкова хиперактивна.

Но в крайна сметка се опитах да убедя себе си, че това е нещо, което е трябвало да се случи. И благодарение на психиката си успях да се върна към нормалния живот, а след два месеца започнах да тренирам и да бъда отново на сцена. Възвърнах доброто си физическо състояние и позитивната си енергия. Знаете ли какво ще ви кажа - човек има и лоши и хубави моменти. Всеки изпада в подобни ситуации, важното е как ще успееш да излезеш от тях.

- Имате поставен рекорд, който още не е подобрен. В най-голямата зала в Белград "Дом Синдиката" изнасяте 31 концерта за един месец. Работохолик ли сте и днес?

- Вижте, аз и до ден днешен съм страхотен работохолик и се радвам, че имам професия, която обичам. И мога да бъда само щастлива, че имам такава публика до мен. Защото, ако ги нямаше всички тези хора около мен (публиката), едва ли щях да направя тези 31 концерта, което действително е много тежко, особено за жена. До ден днешен се възхищавам на жените, които работят по този начин, т.е. наистина много.

- Имате трима синове. С какво се занимават те? Имат ли интереси в областта на музиката и тениса?

- И тримата много харесват спорта. Най-голям интерес към музиката обаче проявява Стефан. Той учи пиано. Записа се на уроци, без наше знание. И спомням си един ден се беше върнал от Америка за някакъв изпит. Прибираме се вкъщи с моя съпруг, той ни посрещна, след което седна зад пианото и започна да свири, а ние не знаем, че той може. Тогава се разплаках. Никога не съм го карала, сам си го е решил и със сигурност ще завърши обучението си. Големият ми син Филип свири чудесно на китара и пее много хубаво, но се занимава със съвсем различни неща, работи като спортен мениджър. А Виктор се интересува само от бизнес. Училището не го интересува толкова, колкото желанието му да работи. Но пък той обича певиците. (Смее се.)

- Вярно ли е, че пишете автобиографична книга? Кога да я очакваме?

- Предполагам, че такава автобиография може да се напише за година. За човек като мен обаче, който все още работи, мисля, че не е дошъл моментът за това. Понякога си записвам разни интересни неща, които искам задължително да бъдат включени, живот и здраве, в една бъдеща автобиографична книга, но като цяло още не е дошло време за това.

- Имало ли е момент, в който сте си мислили да напуснете Сърбия? А да спрете да се занимавате с музика и да промените коренно живота си?

- Имало е един-единствен такъв момент, в който са ми минавали подобни мисли, когато отвлякоха детето ми. Тогава разбрах, че децата ми не са защитени, нито пък ние в собствената ни страна. Както виждате, и до ден днешен майките и децата не са защитени. И това ме кара да съм отчаяна, натъжава ме.

- Разказвали сте, че сте посещавали два пъти Ванга. Какво ви каза тя?

- Ванга беше и остана най-голямата пророчица на Балканите. Тя е една истинска българска икона. Както много се изписа вече, тя ми предсказа, че до мен ще се появи човек, който носи бяла униформа. Тогава аз си помислих, че ще е някой лекар, аптекар или научен работник и се чудех - “Господи, какво ще правя с такъв човек до мен?”. И още повече - какво ще прави той с мен? Та аз постоянно пътувам и съм на път. Тогава не разбрах точно какво има предвид, докато не се запознах със съпруга ми. Честно да ви кажа, всичко, което ми е казала Ванга, има връзка с всичко, което ми се е случило в живота, при това в детайли. И сега се сещам, че аз винаги съм си мислила, че ще пея максимум до 30 - 30 и няколко годишна възраст, защото след това ще съм много уморена, а пък Ванга ми каза, че ще пея, докато съм жива.

Не знам, имам чувството, че всичко в живота ми се е случвало точно като на Алиса в Страната на чудесата. Имам прекрасна съдба, всичко ми се получава, при това с много емоция и любов и съм много благодарна за това.

- Истинското ви име е Фахрета Яхич. Има ли разлика между образа на Лепа Брена и този на Фахрета? С кое име сте свикнали повече и откъде произлиза псевдонимът ви?

- Вижте, моята майка ми е дала име, което няма умалително. Тя не е обичала умалителните, а иначе името ми в превод означава победа, награда. Но това доскоро не го знаех. А когато започнах да тренирам баскетбол, един ден моят треньор влезе в залата и каза, че от днес вече ще ми казва Брена. Имало е някаква красавица в Косово, която се е казвала Брена. Аз тогава му казах, че ми е все едно как ще ми вика. Ако можех, аз лично бих се кръстила Клаудия или София или Ракел Уелч. Шегувам се, разбира се (смее се). И после, когато започнах да пея, се появи и Лепа. В интерес на истината това Лепа ми изигра лоша шега, тъй като заради този псевдоним особено в началото трябваше да показвам и доказвам, че мога наистина да пея. Към днешна дата обаче псевдонимът Лепа Брена ми харесва много.

- Имате музикална компания. Бихте ли издали албум на български певец? Кой наш изпълнител ви харесва?

- Честно да ви кажа, аз харесвам Азис. Неговите трансформации са наистина невероятни. Не знам как стои въпросът с българските певици, но според мен новото поколение много си приличат една с друга. Но наистина изглеждат съвършено - съвършени фигури, съвършени лица. И почти всичките притежават тези няколко неща, които са необходими, за да бъде една певица наистина завършена. Ето например Мадона - не е толкова добра певица като Селин Дион, Марая Кери или Уитни Хюстън, но има всички останали елементи, за да бъде звезда, при това световноизвестна.

- Как съчетавате професионалните си ангажименти и тези на жена - майка, домакиня и съпруга?

- Да си призная, нито чистя, нито готвя, но много обичам да прекарвам време със семейството си и да организирам всичко. Старая се, когато сме заедно, да бъде наистина пълноценно.

Лепа Брена е родена е на 20 октомври, 1960 в град Тузла, Босна и Херцеговина. Истинското и? име е Фахрета Яхич, но псевдонима си в последствие получава от своя треньор по баскетбол. Започва да пее, когато е студентка. Не за друго, а за да успява да се издържа. По онова време родителите й не разполагат с достатъчно средства и затова тя решава да се качи на сцената. Изобщо не предполага, че ще се превърне в жива легенда за сръбската музика.

През 1991 г. се омъжва за тенисиста Слободан Живойнович. Малко преди това пророчицата Ванга ѝ е предсказала, че ще бъде с мъж в бяла униформа. Изпълнителката очаква да се запознае с лекар, но на първа страница на вестник случайно вижда Живойнович, който е с бял тенис екип. Така се влюбва в него, а малко по-късно се запознават и на живо - на премиерата на филма “Хайде да се волимо”.

25 години след най-успешния концерт в България за всички времена - този на Националния стадион “Васил Левски”, на който фолклегендата кацна с хеликоптер пред публика от над 100 000 души, Лепа Брена се завръща с невиждано шоу. На 22 октомври е концертът на певицата в зала “Арена Армеец”. На него тя обещава да изпълни най-големите си хитове от началото на кариерата си до днес.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари