Лелята на Калоян: В България няма работа, младите ходят да ги трепят, а ние ще жалим!

0
Хората в Лютидол помнят убития мъж като добър и възпитан
Хората в Лютидол помнят убития мъж като добър и възпитан Видео: BULGARIA ON AIR

Министерството на външните работи потвърди официално, че 32-годишен българин от мездренското село Лютидол е сред жертвите на кървавата стрелба в Германия.

10 души бяха убити, а четирима бяха ранени при две атаки с огнестрелно оръжие в град Ханау, на 25 километра източно от Франкфурт.

Вицепремиерът и министър на външните работи - Екатерина Захариева, поднася съболезнования към семейството и близките на загиналия българин. По нейно разпореждане генералният консул на България във Франкфурт Антоанета Байчева е предложила помощ на близките на убития Калоян Велков.

Абсолютно всички в село Лютидол определят Калоян като изключително добър човек. Синът на застреляния в Германия мъж живее в България. А лелята на починалия ни сънародник застана пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Дори не знам кога е станало. Вчера? Снощи заради това не можах да спя. Гледали сме го тук, племенник ми е, може ли да не го гледам. Чух по телевизията, някакъв расист... Там ще ходите, по чужбина да ви трепят, защото ни е скапана държавата. В България няма работа, младите ходят да ги трепят, а ние ще жалим", сподели почернената жена.

На снимката: Родната къща на убития българин в село Лютидол

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари