Пулмолог: Без предпазни мерки рискът от заразяване е 90%

0
Когато и двамата комуникатори носят маска, и стоят на 1 м разстояние, рискът е 0%
Когато и двамата комуникатори носят маска, и стоят на 1 м разстояние, рискът е 0%

"90% е рискът от пренасяне на COVID-19 без предпазни средства. 30% е рискът когато само един от двама носи маска, а разстоянието е малко, 5% е рискът при по-голямо разстояние. Когато и двамата носят маска при малко разстояние рискът е 1,5%. А 0% е когато и двамата комуникатори носят маска и стоят на 1м разстояние." 

Това каза пулмологът д-р Александър Симидчиев на онлайн пресконференция по случай Световния ден на белия дробна която ще бъде засегната и темата за COVID-19 - белодробни заболявания и последици, предава Евроком.

"Идеално е когато можем да осигуряваме вентилация, а климатиците не са добре ако не са поддържани. Нормално е за 3 месеца да се сменят филтрите на климатиците", 

"Такива данни има вече публикувани, предпочитаме когато говорим по тези теми да. Антителата изчезват бързо в рамките на месеци, има траен имунитет, но той е клетачно внедрен и няма как да се изследва масово", допълни д-р Симидчиев.

По думите му ако човек има повторно боледуване, той изкарва вируса много по-леко.

"Активността ми е достигната до хората, но смятам, че те се притесняват, във Видин има притеснително отношение от здравите към болните в града. Деца от местната общност ще издигнат флашмоб за здравето на белите дробове", обясни специалистът по белодробни болести д-р Иво Илиев във Видин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари