Лекари от „Света София” събраха пари за операция на пациент

0
Мъжът е много болен и сестра му вече не може да се грижи за него
Мъжът е много болен и сестра му вече не може да се грижи за него Видео: btv.bg

Преди две седмици, 60-годишният Яким от Петрич пада лошо и счупва бедрената си кост.

Мъжът е с психично заболяване, почти глух е и с много слабо зрение.

Той ми е малкото братче. Жал ми е, обичам го, мъчно ми е при това положение като го гледам, друг няма кой”, казва през сълзи сестра му Елеонора, предаде btv.bg.

От Петрич Яким е докаран в София. За да ходи отново трябва операция с поставяне на имплант. Цената му обаче е непосилна - 2200 лева. Неговата пенсия е 130 лв., а тази на сестра му – 240.

Колегите за моя изненада и гордост разбира се, сами ми предложиха – казаха доктор Мазнейков, дайте да не се ослушваме, дайте ние да съберем пари за тоя човек”, разказва хирургът ортопед от болница „Света София” д-р Христо Мазнейков.

Речено – сторено. Доктор Александър Петров е лекарят, оперирал Яким. Той също е дарил лични пари: „Операцията беше рутинна, стана доста добре. Неоперирайки го този човек, ние го обричаме на явна гибел”.

В момента Яким се възстановява за сметка на болницата. Правят му и безплатна рехабилитация. Според д-р Мазнейков 6-те дни, дадени по клинична пътека, не стигат доникъде.

След изписването обаче не е ясно кой ще се грижи за Яким. Процентът, определен в телка му е недостатъчен за личен асистент. А сестра му вече не успява – има проблеми с ръцете, също е оперирана.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари