Лекари: Когато пиете алкохол, следете за три симптома, за да не умрете

0
Бързо опиянение, прилошаване и повръщане от малко количество алкохол са първите симптоми
Бързо опиянение, прилошаване и повръщане от малко количество алкохол са първите симптоми Видео: Нова Телевизия

Бързо опиянение, прилошаване и повръщане от малко количество алкохол са първите симптоми, че алкохола, който пиете е фалшив и може да бъде смъртоносен.

Това коментираха здравни специалисти в студиото на „Здравей, България” по „Нова телевизия”.

От 3 до 15 години затвор заплашва мъжът, който е продал смъртоносната ракия, от която има няколко смъртни случаи в Якоруда. Неговата мярка ще се гледа днес. 

Отровната ракия не е домашната ракия, напротив, натравянето се лекува с истински домашен алкохол, обясни доцент Сотир Марчев. Първото, което се уврежда е зрителният нерв и бъбреците. Има случаи, когато хора остават с увредено зрение след употреба на отровен алкохол

Метаноловото отравяне се лекува с алкохол. Домашната ракия лекува метанолово отравяне. Самият метанол е неотровен. Той се разпада до формалдехид и мравчена киселина, които са отровните. Ако човек е в съзнание даваме ракия, ако не – вливаме венозно. Тези хора не са пили домашна ракия. Хората са умряли от производство на химически цех.”, коментира доцентът.

Все още не е установено от какво вещество са починали натровените. Трагедията в семействата им е неописуема, показа камера на „Нова телевизия”.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари