Лекар разкри най-ефективния начин за облекчаване на стреса

1
Стресът е в основата на много заболявания, но в ежедневието си постоянно сме подложени на него
Стресът е в основата на много заболявания, но в ежедневието си постоянно сме подложени на него Снимка: Shutterstock

Стресът е в основата на много заболявания, но в ежедневието си постоянно сме подложени на него

Д-р Каран Радж от Обединеното кралство, който има почти пет милиона последователи в TikTok, сподели най-добрият начин за облекчаване на стреса. Той разкри дихателната техника, която може да се приложи в тази ситуация.

Според него това е най-бързият начин за намаляване на стреса. Този метод, известен още като "физиологичен дъх", гарантира мигновено облекчение, пише Actualno.

Д-р Радж съветва да практикувате това всеки път, когато се появи тревожност. За целта просто вдишайте дълбоко през носа и когато почувствате, че това е максимума, отново поемете рязко дъх и след това продължително и бавно издишайте през устата.

Всъщност тялото ни автоматично прави точно това няколко пъти на ден и дори не забелязвате как регулирате новата на стреса“, споделя д-р Радж.

Този метод помага за облекчаване на стреса поради въздействието си върху алвеолите - милионите малки въздушни торбички в белите дробове. Тази техника ги принуждава да изхвърлят по-ефективно въглеродния диоксид от кръвта при вдишване, което помага за облекчаване на стреса.

Също така, когато издишваме бавно, диафрагмата се издига и леко притиска сърцето. Това кара мозъка да изпраща сигнали на тялото да забави сърдечната честота.

*Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари