Лекар: Пациентите да спрат да искат електронни направления по телефона

1
Хората трябва да се научат как се отива при лекар, заяви д-р Мирослав Спасов
Хората трябва да се научат как се отива при лекар, заяви д-р Мирослав Спасов Видео: NOVA

"Хората трябва да си записват час и да посетят кабинета", поясни д-р Мирослав Спасов

Пациентите да спрат да искат електронни направления по телефона. Това призова в ефира на "Събуди се" по NOVA.общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов.

Хората трябва да се научат как се отива при лекар. Желателно е пациентът да си запише час. Така взаимно си ценим времето. Трябва да дойде човекът, който ще ползва здравната услуга, а не негов приятел, роднина, както често става. Може да сте решили, че имате нужда от направление за дерматолог. Като дойдете, ще ви прегледаме и може да се окаже, че сте за друг специалист. Хиляди заболявания имат различни клинични прояви. Имахме е куриозни случаи. Родител дойде и поиска направление за ортопед, защото детето му си е счупило крака. Като попитах кой крак, той не успя да ми отговори”, обясни специалистът.

От години Националното сдружение на общопрактикуващите лекари повдига въпроса да се изработи единна здравна система, така че независимо коя политическа сила е на власт, хората да бъдат спокойни за своите здравни услуги, поясни лекарят.

Относно грипната епидемия, лекарят поясни, че в момента се намираме в плато. Тази година усложнения от грипа се срещат по-често при децата, коментира още докторът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Мунчо
    Да отида, ама ще ми замине поне половин ден. Какъв е проблемьт по телефона да обясня, след като докторът ми ще ме разбере. Той по цял ден си има пациенти, тъй че си събира таксите.
  • 9
    5
    Ядосан
    Мама ви алчна и безскрупулна! За едните 3 лева събирате кихащи и кащлящи хора в чакалня с размерите на антре! Напълно безполезна сган сте! Като ме боли крак какво ще ми преглеждаш? Направление за уши-нос-гърло ли ще ми дадеш ?!
  • 8
    4
    Sofi
    Тази Ангелова,е Пьлен боклук,нищо не става,направо си е за сериозен бой,мьрзеливи и тъпа!
  • 15
    3
    Аби
    Д-р Ангелова в кв. Дружба 3, 10блок. Звъним за час, и ни дават свободен час за след 13 дни. Нарочно отидох на място и казах че съм за платен прием, приеха ме след 10 минути и не влязох. Там имаше жена бременна на видима възраст 35, чакала с час за 9:30, а вече беше 13 часа. След скандал жената влезе, аз си тръгнах отидох директно при специалист белодробни болести и ме приеха за лечение на системи. Нямах сили да нашамаря лекарката, после нека ме съдяр
  • 25
    2
    Ерма
    При GP-то трябва да се ходи с печена агнешка плешка и шише люта ракия, така ли? А по телефона не става, защото няма как да ти приберат таксата. Хайде, хайде, поликниники и болници търговски дружества, навсякъде те гледат в ръцете, фалшиви пациенти и пътеки. Това здравеопазване ли е? И това ако не е геноцид.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари