Лекар: До дни грипът ще ескалира

0
Местата за настаняване в болниците са значително ограничени
Местата за настаняване в болниците са значително ограничени Видео: NOVA

9,3% от учениците в област Пловдив отсъстват, но все още грипна ваканция не е обявена

Грипната епидемия обхваща все повече области у нас. След като в началото на седмицата в Пловдив бяха въведени специални противоепидемични мерки, днес Областният щаб в града се събира извънредно, за да реши да бъде ли обявена и грипна ваканция за учениците и децата в детските градини, тъй като броят на заболелите ученици се е повишил. 19,3% от тях отсъстват заради заболяване.

Местата за настаняване в болниците са значително ограничени.

"Най-засегнатите са децата и възрастните хора. До дни положението ще ескалира и ще достигнем пика на грипната епидемия. Сериозен е респираторният натиск, имаме голям брой рентгенографии на бял дроб заради усложнения след грип", каза управителят на 5 ДКЦ д-р Яна Кашилска, цитирана от NOVA. И допълни, че имунизациите са преустановени.

Според главната медицинска сестра Теодора Радева в здравното заведение се извършва дезинфекция през 15 минути. "Раздаваме и безплатни маски за пациентите", посочи тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари