Лавров: Русия не възнамерява да се връща в Г-7

0
Вчера Доналд Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7
Вчера Доналд Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7 Снимка: БГНЕС

Русия не възнамерява да се връща в Г-7, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от АФП, предаде БТА.

Той подчерта, че страната "никога не е искала да се връща" в елитния клуб, от който бе изключена през 2014 г. след анексирането на Крим и избухването на конфликта с проруските сепаратисти в Източна Украйна. Русия е доволна от работата във формат Г-20, отбеляза Лавров. Той обясни, че в тази по-голяма група "ултиматумите не вършат работа и имате нужда да постигате споразумения". "Мисля, че Г-20 e най-обещаващият формат за бъдещето", допълни руският външен министър.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7. Канада, Великобритания, Германия и Франция се обявиха против, като само Италия подкрепи идеята на Тръмп. Отношенията между Русия и Запада са в най-ниската си точка след края на Студената война заради конфликтите в Сирия и Украйна, предполагаемата руска намеса в изборите в Съединените щати и отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари