"Лъвиците" ни мачкат Гърция

1
Блестящ старт за България на Евро 2021
Блестящ старт за България на Евро 2021 Снимка: Lap.bg

Блестящ старт за България на Евро 2021

Въпреки трудното влизане в мача и спорадичните грешки на нашите, разликата в класите бе очевидна и българките спечелиха заслужено пред феновете в Пловдив

Волейболните националки на България надвиха Гърция с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19) гейма и спечелиха първата си среща от Група В на Европейското първенство. Въпреки трудното влизане в мача и спорадичните грешки на нашите, разликата в класите бе очевидна и българките спечелиха заслужено пред феновете в Пловдив и Президента на Република България - Румен Радев, пише Факти.бг.

Гергана Димитрова сбърка при сервиса, което донесе първата точка в срещата на гъркините. След успешна атака на Елица Василева "лъвиците" ни записаха и първа точка в своя актив. Последва мощна атака на Гърция, с която дръпна в резултата с 6:4, а наша грешка от начален удар подари още една точка на съперника. Съобразителна намеса на Нася Димитрова на мрежата навакса изоставането на българките и изравни за 9:9. Гъркините отново поведоха, но Лора Китипова демонстрира самочувствие и рискува, с което записахме 11-ата си точка. Оттам последва подем за нашите момичета, които реализираха пет последователни точки и поведоха със 17:12. Нова перфектна атака на Елица Василева донесе 19-а точка за България. Играта на България потръгна и след нови три точки за "лъвиците" ни, Гилермо Ернандес поиска почивка. Гъркините сбъркаха началния си удар в най-подходящия момент и ни подариха пет възможности да затворим гейма. След нова успешна атака българките взеха първата част с 25:20.

Втората част стартира с добра игра на гъркините, но българките съумяха да се вдигнат и обърнаха до 7:4. Пусната топка от Елица Василева увеличи разликата до 8:4, след което дойде и първото техническо прекъсване. Гергана Димитрова се отърси от първоначалниото притеснение и се справи с двойния блок на Гърция, с което донесе 11-ата точка на нашите. Българките допуснаха контраатака на противника, но при комфортния аванс от 4 точки. Добрата игра на "лъвиците" продължи и напълно заслужено покачихме до 17:10. Гъркините спечелиха последователни три точки, което принуди Иван Петков да вземе прекъсване. Гърция обаче остана напълно беззащитна за нападението на Нася Димитрова, което ни донесе нови две точки. Към края на частта блокадата на гостенките започна да се ориентира, но бе твърде късно и след спокойни последни отигравания българките спечелиха и втория гейм с 25:15.

Българките стартираха перфектно и третата част, записвайки три последователни точки. Последва леко отпускане в българските редици, от което гъркините се възползваха по най-добрия начин. Разколебаното родно посрещане върна Гърция в гейма и доведе до изравняване 8:8. След три последователни точки за съседките ни Иван Петков поиска прекъсване. Това даде своя резултат и нашите момичета върнаха равенството за 10:10. Солидно представяне в нападение отново доведе до аванс за "лъвиците". Дори лекият хаос в тима ни не успя да помогне на гъркините да стопят разликата и след успешна блокада резултатът стана 19:16 за България. Изходът на двубоя бе очевиден, но Ернандес бе длъжен да вземе максимума от срещата и поиска прекъсване за своя тим. Това не помогна особено на гъркините, които бяха надвити за трети път от нашите момичета, този път с 25:19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари