Лавина погуби 16-годишно момче в Южен Тирол

0
Екстремно време донесе бури и свлачища в Италия и Франция
Екстремно време донесе бури и свлачища в Италия и Франция

Екстремно време донесе бури и свлачища в Италия и Франция

Екстремно време донесе лавини, бури, силни ветрове и свлачища в Италия и Франция. 16-годишно момче загина, след като беше ударено от лавина в италианския регион Южен Тирол, съобщи The Guardian.

Опасността от лавини там е трето ниво или „значително“ по Европейската скала за лавинна опасност. Това е втори случай на загинал при лавина в региона през последните дни.

Лавини блокираха и тунел в долината Аоста, алпийския регион близо до френската граница, Повече от 6000 души от три села са изолирани от неделя.

Гръмотевични бури и ветрове със скорост над 100 км/час предизвикаха свлачища в района на Лигурия на северозападното крайбрежие на Италия. Торнадо удари пристанищния град Савона, а в Капо Меле бяха регистрирани вълни, високи повече от четири метра.

Наводнения и бури връхлетяха района на Алесандрия в Пиемонт и южните региони на Италия. В Сардиния дори падна сняг върху планинската верига Дженардженту. Няколко италиански региона остават в режим на средна или висока степен на тревога, тъй като през следващите дни се очаква по-екстремно време, информира bTV НОВИНИТЕ.

Силният сняг през уикенда прекъсна достъпа до няколко алпийски курорта в югоизточна Франция, където имаше съобщения за 50 см снеговалеж за няколко часа през нощта.

В един от най-натоварените периоди от годината за френските ски курорти синоптиците предупредиха за висок риск от лавини в Алпите. На особен риск е изложен планинският район по протежение на италианската граница.

От другата страна на Франция, в Бретан ветрове със скорост до 80 км/час и проливен дъжд доведоха до наводнения. Екстремното време идва след необичайно топъл и сух февруари в цяла Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари