Lada Vesta с невероятна цена

20
Lada съобщи цените на Vesta
Lada съобщи цените на Vesta Снимка: kompravda

Руската автомобилна компания АвтоВаз съобщи цените на своя първи изцяло нов автомобил. Седанът Lada Vesta излиза на родния си пазар след по-малко от месец, като ценовата му листа стартира от 495 000 рубли, или приблизително 12 700 лева, съобщи Виталий Осипов, директор продажби в компанията.

Първоначално се смяташе, че Vesta ще струва около 650 000 рубли (16 700 лева), но в АвтоВаз са решили да предложат по-достъпен базов вариант, който се очаква да бъде и най-продаван.

"Върховите версии на модела ще приближат цитираната по-рано сума, но базовата модификация ще бъде далеч по-достъпна", уточни Осипов.

Продажбите на Lada Vesta в Русия ще стартират още този месец, като началото на производството е насрочено за 25 септември. Заводът има капацитет от 100 000 коли годишно.

Моделът ще се предлага и извън границите на Русия, като ръководството на АвтоВаз вече организира представяне на Vesta в Германия. Седанът бе изложен във Франкфурт, като голяма част от публиката се заблуди, че става въпрос за германски или японски автомобил.

Първоначално Vesta ще се появи във версия седан, а по-късно ще бъдат добавени и други версии - хечбек, комби и въдеходна модификация, сочи информацията. 

Преродената гама от модели на Lada ще включва още няколко машини. Една от тях ще бъде кросовър под името XRay. Продажбите на този модел трябва да стартират през 2016 година, като цените ще бъдат в рамките на 13-15 хиляди лева. 
 

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари