Lada с десен волан и 500 коня

6

Може би си спомняте, че навремето част от съветската автомобилна продукция беше предназначена за износ и въпреки слабия успех на това начинание не са малко колите с марка Lada, които все още се "търкалят" из Европа.

Що се отнася до Великобритания, то АвтоВАЗ произвеждаше специална серия с коли с обратен волан, предназначени за пазарите на Острова. Именно за една такава Lada става дума сега.

Тя е дело на британското тунинг ателие Hudson Speed Shop. Неговият собственик Том Хъдзън купува руското возило, защото му трябва евтина стара кола за участие в шоуто RetroKings. Въпросната Lada Riva Estate (това е експортното название на ВАЗ 2104) се намира в окаяно състояние и въпреки това обира овациите по време на фестивала.

Така Том решава да я превърне в истински монстер, без да променя външния ѝ вид. Под капака обаче монтира двигател Nissan CA18DET, заимстван от купето 200SX S13, като му подменя буталата и турбото. След силовия тунинг мощността на Lada-та става почти 500 конски сили. Автомобилът е предназначен за дрифт изпълнения, поради което се налагат и сериозни изменения в окачването.

Регулируеми амортисьори, различни кормилни щанги, по-твърди пружини, хидравлична ръчна спирачка и нови джанти с гуми Toyo T1R са основните промени, свързани с "карантията".

Иначе външността не е променена, а в салона, освен допълнителните уреди е монтиран волан Nardi. Така се получава един истински руски вълк в овча кожа, който може да разплаче далеч по-расови автомобили.

 

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари