Лаборатория по инванзивна кардиология отвори врати в Силистра

1
Досега всички спешни случаи бяха транспортирани до Русе или Варна
Досега всички спешни случаи бяха транспортирани до Русе или Варна Снимка: Кадър от Bulgaria ON AIR

В болницата в Силистра вече работи лаборатория по инванзивна кардиология.

Досега всички спешни случаи, които се нуждаеха от инвазивна диагностика и лечение, бяха транспортирани до Русе или Варна.

Инванзивната лаборатория е животоспасяваща за пациентите от Силистренско. До скоро всички спешни случаи, които се нуждаеха от инвазивно лечение, бяха транспортирани до Русе или Варна. Сега очакванията на лекарите са смъртността в първите часове на миокардният инфаркт да намалее.

"Това е най-съвременното, най-доброто, най-своевременното лечение на всеки сърдечно болен пациент. В кардиологията, особено в спешната кардиология и минутите са ценни", заяви д-р Петя Чобанска, предава Bulgaria ON AIR.

"Влязохме в 21-ви век. Страхотна придобивка е, която хората тепърва ще оценят", уточни д-р Васил Славов – директор на МБАЛ- Силистра.

Докато бъдат обучени местни кадри, за пациентите в Силистра ще се грижи външен екип, ръководен от доктор Георги Маждраков.

"Ние ще работим в симбиоза, а не вместо местните кардиолози, работим заедно и пациентите са общи. Това отделение, организационно ще бъде активно 24 часа в денонощието. Имаме готовност, когато колегите от кардиологията ни алармират, че се е появил спешен пациент, ние да бъдем тук в рамките на минути", каза д-р Георги Маждраков.

Нина Борисова от Дулово е сред първите пациенти, които са получили помощ в новото отделение.

"Много бързо реагираха и ме оперираха. Сега се чувствам добре, вече ставам. Ако трябваше да ме транспортират до Русе или до Варна – аз бях свършила", уточни Нина Борисова.

Освен, че е полезна за пациентите, от новата структура се очаква да увеличи и проходите на болницата.

"За болницата също е успех. Това е един шанс тя да подобри малко или много бюджета. Тази структура може да помогне на цялата болница, съответно всички останали специалности да бъдат по-добре заплатени и развити", убеден е д-р Васил Славов.

Между 300 и 400 са пациентите с кардиологични проблеми, които годишно преминават през силистренската болница и се нуждаят от своевременно лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари