Лабораториите отчитат все повече болни от грип в Русе

1
Увеличават се и случаите на скарлатина при децата
Увеличават се и случаите на скарлатина при децата

Увеличават се и случаите на скарлатина при децата

Това показват резултатите от пробите на една от лабораториите в града, съобщава КИС 13. Наблюдава се и тревожна тенденция на увеличаване на положителните случаи на скарлатина при децата.

От близо 2 седмици насам почти всеки ден в лабораторията се изследват пациенти с грипоподобни симптоми, които се оказват положителни на грип тип А. Според д-р Розина Мирчева, това се случва твърде рано, тъй като тя е очаквала грипът да се появи след средата на януари с пик през февруари.

Въпреки че симптомите на грип и COVID-19 са сходни, в лабораторията наблюдават тенденция за отказ на пациентите да се тестват за коронавирус.

В лабораторията наблюдават и една тревожна тенденция на увеличаване на положителните случаи на скарлатина, която ако не се лекува правилно и навреме може да доведе до усложнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    А не!
    Мирчева? Лаборатории "Здраве" ? Бягайте като дявол от тамян! Тия некадърници ми уцелиха кръвната група, но объркаха резуса. В кръвния център им говоря, че няма нужда да ме бодат по пръста, но като чуха лаборатория Здраве викат : бе я да те боцнем. И от А+ станах А-.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари