Ръст на болните от грип в Русе

2
Сред заболелите има много деца с типичните за грип оплаквания
Сред заболелите има много деца с типичните за грип оплаквания

Сред заболелите има много деца с типичните за грип оплаквания

Увеличава се делът на положителните проби за грип от началото на новата година в Русе. Това показват резултатите в една от лабораториите в града. Към момента всички случаи са на грип тип А.

Става дума за изследване с бърз тест, който е достатъчно добър, за да считаме резултатите за достоверни, уточни управителят на лабораторията д-р Розина Мирчева, предаде БГНЕС.

Сред пациентите имало и много деца с типичните за грип оплаквания – хрема, кашлица и болки в гърлото. Именно при децата се наблюдавали и повече положителни проби за бактериални инфекции на гърлото. Д-р Мирчева обясни още, че за разлика от Ковид, грипът се развивал бързо и протичал остро в рамките на няколко дни.

Както при всички респираторни заболявания, които се разпространяват по въздушно-капков път, можем да се предпазим от заразяване с грип с проветряване, носене на маска, често миене на ръцете и избягване на събиране в помещения с много хора за дълго време, съветва д-р Розина Мирчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Най-голям се очаква
    В общината, те там са и най - големите търтеи, дето чакат някой да им свърши работата и да им даде заплата! Юбре, дружина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари