КЗП: Внимавайте с еуфорията около Черния петък

0
"Невинаги големият процент отстъпка означава реално изгодна цена", предупреждават експертите
"Невинаги големият процент отстъпка означава реално изгодна цена", предупреждават експертите Снимка: БГНЕС

Потребителската еуфория около Черния петък не бива да замъглява съзнанието ни 

Невинаги големият процент отстъпка означава реално изгодна цена. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в интервю за Агенция „Фокус във връзка с рисковете, които крие онлайн търговията по време на Черен петък.

Той посочи, че предварително проучване на Националния статистически институт сочи, че около 70% от българските потребители възнамеряват да пазаруват по време на Черния петък.

„Това мисля, че е едно доста голямо число. Парите, които са заделили, са 416 лв. средно на човек, което също е внушително. Мисля, че това дори ни нарежда сред едни от най-големите ентусиасти в Европейския съюз по отношение на нагласите да се възползваме от тези промоции“, допълни Димитър Маргаритов.

Председателят на КЗП съветва хората да си купуват стоки, които предполагат, че ще употребяват.

„Когато пазаруваме, само заради процентите, често си купуваме неща, които не са ни потребни, и в последствие установяваме, че сме дали едни излишни пари. Колкото ни се струва, че е изгодна дадена оферта, да предпочитаме да купуваме стоките, които предполагаме, че наистина ще употребим. Това е субективно усещане. Трябва да знаем, че ако в последствие установим, че нещо не ни е необходимо, ако не сме го използвали можем, да го върнем в 14-дневен срок, щом то е закупено по интернет“, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари