КЗП: Хлябът наистина е поевтинял

0
В Монтана в малък магазин бял хляб 700 г струва 1.60 лв., а хляб „Добруджа“ 1.50 лв
В Монтана в малък магазин бял хляб 700 г струва 1.60 лв., а хляб „Добруджа“ 1.50 лв

Комисията за защита на потребителите е проверила цената на хляба в цялата страна

От 02.07. до 05.07, по нареждане на министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, са направени над 100 проверки в над 30 града в различни по големина магазини, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

От протоколите на КЗП става ясно, че част от търговските вериги са намалили цените с 20% на всички видове хляб във всички градове, в които имат магазини.

Това не се дължи на промоция, тъй като такава се прави само на определена стока за по няколко дни. Сегашното намаление е за целия асортимент и то трайно.

Резултатите от проверките показват, че в някои по-малки хранителни магазини цените са близки или дори по-ниски от тези във веригите. Например, в хранителен магазин във Враца бял хляб от 700 г се продава за 1.40 лв., типов хляб от 700 г за 1.30 лв.

В Монтана в малък магазин бял хляб 700 г струва 1.60 лв., а хляб „Добруджа“ 1.50 лв.

Очевидно премахването на ДДС на хляба започва да дава резултат. Всички опити тази мярка да бъде оспорвана или злонамерено тълкувана като промоция се провалиха. Няма как стотици магазини в цялата страна да обявят едновременно промоция на всички видове хляб с едно и също намаление.

За нас инфлацията, цените, доходите и компенсаторните мерки с грижа за хората, си остават задача номер едно", заявява вицепремиерът Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    daskal
    Искам да попитам специалистите. Какво значи "хлябът"? Белия? Типовия? Ръжения? Квасения? Пълнозърнестия? И т.н.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари