КЗК проверява две фирми за производство на „овче сирене“ с краве мляко

1
Продуктът съдържал краве мляко, въпреки означението на етикета
Продуктът съдържал краве мляко, въпреки означението на етикета

Продуктът съдържал краве мляко, въпреки означението на етикета

КЗК образува служебно производство за проучване на евентуално извършени нарушения по глава VII от ЗЗК (Забрана за нелоялна конкуренция) от страна на две фирми във връзка с производството и разпространението в търговската мрежа на овче сирене, което съдържа краве мляко, въпреки означението на етикета "овче сирене" и "100% овче мляко". Проверката е за евентуално извършени нарушения от фирмите "Милки Груп Био" ЕАД (производител на продуктите "Саяна") и "Димитър Маджаров - 2" ЕООД.

Производството е образувано след извършено от Комисията предварително проучване, при което от БАБХ са изискани и представени информация и доказателства (резултати от взети проби, актове за установяване на нарушения и др.) за наличие на краве мляко в партиди овче сирене на посочените предприятия.

Представянето на невярна (заблуждаваща) информация относно съществени свойства на предлаганите стоки представлява форма на нелоялна конкуренция. След извършване на проучване съгласно ЗЗК Комисията ще се произнесе с решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    daskal
    Добрутро! То ще е изненада, ако все пак млякото е от живи крави, а не от чували със суха субстанция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари