КЗК наказа "непослушната" Хиполенд със 125 000 лева глоба

0
Заради случаи като този много анализатори наричат държавните институции "бухалки" за наказване на критично настроените към властта
Заради случаи като този много анализатори наричат държавните институции "бухалки" за наказване на критично настроените към властта Снимка: в.Сега, Михаела Катеринска

Куп институции погнаха компанията, след като собственикът ѝ подкрепи протестите

Комисията за защита на конкуренцията установи, че фирмата за детски играчки "Хиполенд" е заблудила клиентите си с промоция, и реши да ѝ наложи солидна глоба - 124 500 лева, пише "Сега". Проблемите на компанията с държавните институции започнаха, след като в разгара на протестите собственикът ѝ Мариан Колев открито застана на страната на недоволните (имаше конкретна причина, синът му бе сред "респектираните" от полицията демонстранти). Така търговската фирма внезапно стана обект на масирано внимание и проверки от НАП, митниците, МВР, Държавната агенция по метрология.

Ето че КЗК първа откри, че "Хиполенд" е нарушител. Според антимонополния регулатор интернет кампания за промоция на продукти на Lego от началото на годината е създала нелоялна конкуренция. Според КЗК от "Хиполенд" създали заблуждение сред потребителите, че ако продуктите са изчерпани онлайн, ще могат да ги намерят в магазина.

"Веднъж останали с убеждението, че при невъзможност да закупят желания от тях продукт в онлайн магазина на ответното дружество, биха могли да закупят същия в някои от магазините в цяла България, потребителите биха се насочили към някои от търговските обекти и при констатирана липса на търсения от тях продукт, особено предвид факта, че не всеки промоционален такъв е наличен във всеки търговски обект", се казва в мотивите към "присъдата" на КЗК срещу "Хиполенд".

Заради случаи като този много анализатори наричат държавните институции "бухалки" за наказване на критично настроените към властта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари