Птицевъди заплашват с протести, ако не получат подкрепа

1
Искат да получават обезщетенията навреме
Искат да получават обезщетенията навреме Видео: NOVA

Птицевъди настояват за подкрепа от държавата и заплашват с протести, ако не получат такава.

Според Ивайло Гълъбов, който е член на УС на Съюза на птицевъдите у нас, в настоящата ситуация има няколко проблема.

Най-същественият е опасността от разпространение на птичи грип. За да се преборим с това ни е необходимо да получаваме обезщетенията навреме. Редно е те да покриват пазарната стойност на засегнатите птици, за да могат фермите отново да възстановяват дейността си”, каза той, предава NOVA.

В настоящата ситуация на ескалация на цени на енергоресурси и суровини очакваме държавата да реализира някаква подкрепа към бизнеса”, добави Гълъбов.

Според него тя може да бъде осъществена по няколко направения. „Най-правилното според нас беше да се намали ДДС-то на храните, така че да се даде възможност бизнесът да вземе глътка въздух. Дългосрочно потребителите също щяха да усетят това”, смята Ивайло Гълъбов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари