Куршум в пощата и кръст от клонки: Двама прокурори са получили заплахи за живота си

0
Съдийската колегия на ВСС изслушва главния прокурор по казуса с Нотариуса
Съдийската колегия на ВСС изслушва главния прокурор по казуса с Нотариуса

Съдийската колегия на ВСС изслушва главния прокурор по казуса с Нотариуса

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов и Николай Стайков от Антикорупционния фонд по казуса с Мартин Божанов-Нотариуса. Пред кадровиците за втори път застава и съдия Владислава Цариградска, която през 2020 г. подробно е обяснила как е била заплашвана от Нотариуса.

Това, което стана ясно още в началото на изслушването на Сарафов – в неделя той е получил сигнали от двама обвинители от Софийската градска прокуратура, които са споделили, че са получили заплахи за живота. Единият е намерил куршум в пощенската си кутия, а вторият обвинител е дама, която е открила кръст от клонки пред входната си врата. Още днес е поискано съдебна охрана да ги охранява, предаде NOVA.

Съдия Владислава Цариградска е внесла питане в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства дали е била подслушвана, тъй като има съмнения, че това е ставало години наред.

„Аз съм убеден, че колегите от СГП и екипът от магистрати и следователи, които работят по казуса са гледали внимателно разследването на АКФ и ще вземат предвид всички обстоятелства, изложени в това разследване. В този смисъл аз съм убеден, че те са го направили. Ако не са го направили – използвам случая публично да апелирам към тях: „Колеги, запознайте се с разследването на АКФ и вземете като отправна точка във вашето разследване и тези обстоятелства, ако вече не сте го направили”, настоя Сарафов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Филми
    Филмите на едни режисьори.Да зяпа обществото в една посока, а те да гледат в усвояването на 32 милиарда евро от фонда за възстановяване.Кой ял,ял,кой платил,платил.Ченгесарска работа от времето на 6-то и 1-ГУ ма ДС.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари