Куриоз: Камили с ботокс отпаднаха от конкурс за красота

0
Отстранените камили са имали инжектиран ботокс или са им били приложени други изкуствени средства за разкрасяване
Отстранените камили са имали инжектиран ботокс или са им били приложени други изкуствени средства за разкрасяване

Саудитските власти предприеха мащабни действия срещу участници в ежегодния конкурс за красота за камили, като са дисквалифицирали повече от 40 "подобрени" животни

Това предаде "Гардиън", цитиран от News.bg

Отстранените камили са имали инжектиран ботокс или са им били приложени други изкуствени средства за разкрасяване.

Конкурсът е част от популярен фестивал, който започна този месец. Той кани собствениците на най-красивите камили да се състезават за около 66 млн. долара награден фонд.

Инжекциите с ботокс, лифтингът и други козметични промени, които да направят камилите по-привлекателни, са строго забранени. Журито определя победителите въз основа на формата на главите, шиите, гърбиците, облеклото и позата на животните.

Съдиите на фестивала, който се провежда в пустинята североизточно от саудитската столица Рияд, използват "специализирана и модерна" технология за засичане на изкуствените подобрения. Тази година те открили, че десетки животновъди са разтягали устните и носовете на камилите, използвали са хормони, за да увеличат мускулите им, инжектирали са главите и устните им с ботокс, за да ги уголемят, надували са части от тялото с гумени ленти и са използвали пълнители, за да отпуснат лицата им.

Конкурсът за красота на камили е в основата на мащабния фестивал, който включва също така състезания с камили, продажби на животни и празнични мероприятия. Целта е да се отбележи ролята на камилата в бедуинските традиции и култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари