Купуват дронове за областните дирекции на МВР

1
Прогнозната стойност на поръчката е 125 000 лева без ДДС
Прогнозната стойност на поръчката е 125 000 лева без ДДС Снимка: МВР / архив

Дронове за Столичната дирекция на МВР, областните дирекции и ГД „Национална полиция“ купува вътрешното ни ведомство

Прогнозната стойност на поръчката е 125 000 лева без ДДС. Освен доставка и гаранционна поддръжка на 29 безпилотни летателни средства, към поръчката има покупка на таблети и обучение на персонала за работа с новата техника.

Припомняме, че поръчката за покупка на дронове за нуждите на ГД „Гранична полиция“ се провали два поредни пъти, пише Actualno.com.

През март месец миналата година ГДГП обяви процедура за доставка пет дистанционно управляеми летателни системи, като всяка от системите включва два безпилотни летателни апарата с вертикално излитане и кацане, автомобил с повишена проходимост за транспортиране на оборудването и външен твърд диск за съхранение на информацията от воденото наблюдение. Прогнозната стойност на поръчката тогава беше почти 2,5 млн. лв. без ДДС. Оферти за нея бяха подали „Контракс“ АД и шест еднолични фирми – „Веос“, „Темпекс“, „Екселор Холдинг“, „ССАРМ“, „Толсен“ и „Глобал САТ“.

След това обаче процедурата бе прекратена с мотив, че е възникнала необходимост от подобряване на техническата функционалност на дроновете.

При повторното ѝ обявяване през април т.г. пределната цена бе свалена на 416 666 лв. без ДДС. Оферти са подали само фирмите „Темпекс“ ЕООД и „Дефтрейнинг“ ЕООД. И тя обаче бе прекратена с решение на Деян Моллов – директор на ГДГП, в началото на август месец. Мотивът му е, че нито една от двете оферти не отговаря на изискванията на възложителя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари