Патрулки за по над 220 000 лева ще гонят нарушителите

1
МВР обяви обществена поръчка за 370 нови автомобила за над 33 милиона лева
МВР обяви обществена поръчка за 370 нови автомобила за над 33 милиона лева Снимка: Facebook

МВР обяви обществена поръчка за 370 нови автомобила за над 33 милиона лева

Министерството на вътрешните работи ще похарчи 33 745 470 лв. за нов автопарк. Обществената поръчка е за поне 370 нови автомобили, от които най-малко 20 ще са високоскоростни за нуждите на „Пътна полиция“.

В техническите спецификации пише, че най-бързите коли трябва тип седан и да са произведени след януари 2022 г., а двигателят им да бъде най-малко 6-цилиндров с 335 конски сили. Освен това задвижването трябва да е 4x4. Скоростната кутия може да е и ръчна, и автоматична. За тези високоскоростни автомобили МВР ще плати 4 426 504 лв. без ДДС. Това прави средно 221 325 лв. за брой, пише вестник „СЕГА“.

Другият тип кола, който полицията купува, също трябва да е 4х4. Изискването обаче е каросерията да е тип комби или еквивалент. Този автомобил отново следва да е произведен не по-късно от миналата година. Двигателят му трябва да е поне 4-цилиндров със 187 конски сили. МВР възнамерява да купи поне 150 броя от този модел автомобили. Те ще струват на министерството 15 893 650 лв. без ДДС.

За останалите 200 нови коли МВР е заложило сходни изисквания. Единствената съществена разлика е, че задвижването им може да е и 4х2. Двигателят пак трябва да е поне 187 конски сили. Той обаче трябва да е по-икономичен от този на другите нови автомобили в обществената поръчка, като изгаря 9 литра на 100 км, ако е дизелов, или 10 на 100, ако е бензинов. Общата стойност на тези 200 коли не трябва да надвишава 13 425 316 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Павел
    Какво ще хрърлят по моторостите като им свършат палките
  • 27
    4
    Отегчен
    Какво означава "ще гонят нарушителите" ? Съвсем сериозно си мисля, че из това МВР прекаляват с филмите. И като го гониш какво точно се очаква да се случи? Да се овъргаляте из нивята или в града. Ние сме държава като носна кърпичка. Елементарно е да се организират заградителни мероприятия в рамките на минути. Какво гонене, какво преследване, какви бързи и яростни?
  • 20
    3
    1 6 6
    МВР, а защо не вземете пример от Емили тротинетката - хем ще сте бързи и ще правите "фиууууу", хем ще ни излезе по-евтино?
  • 21
    2
    ОПГ ГЕОБ=ДПС
    Мамин Шиши пак ще се облажи за сметка на данъкоплатеца! Д(П)С-то капо няма да остане!
  • 8
    1
    88
    Еволюшънът с десен волан ли ще бъде?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари