Кучето на убитата двойка край Негован заминава за Нигерия

1
Дъщерята на жертвите ще го вземе със себе си /Снимката е илюстративна/
Дъщерята на жертвите ще го вземе със себе си /Снимката е илюстративна/

Кучето на убитите и нарязани Йордан и Марияна Атанасови е намерено и ще отпътува с дъщеря им Жанилина за Нигерия, пише "24 часа".

Майсторите касапи Пламен Шляпашки и Георги Нанчев се смилиха над животното, след като жестоко убиха, нарязаха на парчета и изхвърлиха стопаните му до язовира в Негован.

След като пристигнала от Нигерия, дъщерята на бившия треньор по борба започнала да издирва животното. От самопризнанията на убийците станало ясно, че кучето е живо. Докато шофирали към язовира в Негован, за да изхвърлят бидоните с останките Шляпашки и Нанчев пуснали лабрадора. Намерил го собственик на автосервиз и го приютил.

Няколко дни след като убийците бяха заловени, близка на дъщерята на жертвите започва да търси лабрадора в групите във фейсбук. С нея се свързал човекът, който е намерил домашния любимец. После дъщерята на жертвите го прибрала и се подготвят документите за пътуването до чужбина, където ще бъде поверено на грижите на трите внучета на Йордан и Марияна Атанасови.

За това, че жертвите от Негован са имали бяло куче, съобщиха от МВР още преди да стане ясно кои са. Първо ги търсиха по дрехите, намерени до водоема. След това се разпространиха ключовете и каишката на кучето с информация, че вероятно хората са имали такова животно. Причината е, че по мъжките дрехи е намерен бял косъм от лабрадора.

Когато криминалистите са направили оглед в дома на жертвите, са намерили и паспорта на кучето. На 14 юли Шляпашки и Нанчев отиват да ремонтират терасата на възрастните хора, но ги убиват, за да търсят парите от продаден от тях друг имот в София.

След убийството на семейство Атанасови Пламен Шляпашки е искал да застреля и кучето, което е било в апартамента през цялото време. Нанчев обаче го спрял с думите: “Какво ти е направило животинчето?” Така кучето остава живо. Двамата го вземат със себе си, като натоварват бидоните с трупните останки. Прекосяват София и го пускат малко преди да стигнат в Негован.

В четвъртък Апелативният съд в София остави за постоянно в ареста двамата строителни работници, които убиха и разфасоваха клиентите си, но пощадиха кучето им. Тогава стана ясно, че двамата си прехвърлят вината за това кой е бил инициаторът да убият и ограбят възрастните хора. Иначе признават всичко за престъплението. Пред съда казаха само, че съжаляват, и помолиха да ги пуснат под домашен арест. Никой от близките им не дойде в съда, за да ги подкрепи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари