Куче оцеля при епично пътуване от 240 километра през морския лед на Аляска

0
Домашният любимец се е завърнал при стопаните си само с леки наранявания
Домашният любимец се е завърнал при стопаните си само с леки наранявания

Домашният любимец се е завърнал при стопаните си само с леки наранявания

Куче от породата австралийска овчарка измина 241 километра по замръзналия лед на Берингово море, преди да се завърне при собствениците си в американския щат Аляска, предава БТА.

Стопанката на кучето Манди Айворигън живее в Гамбъл, щата Аляска. Миналия месец тя е била на посещение със семейството си в Савунга, по време на което австралийската овчарка на име Нанук и другото им семейно куче, наречено Старлайт, са изчезнали.

Няколко седмици по-късно Старлайт се връща при стопаните си, но без Нанук.

Около месец след изчезването на Нанук, жители на Уелс, на 241 километра североизточно от Савунга, публикуват снимки на изгубено куче онлайн.

Баща ми ми изпрати съобщение, което гласи: „В Уелс има куче, което прилича на Нанук“, разказа Айворигън.

Тя дори активира повторно своя акаунт във "Фейсбук", за да провери дали наистина става дума за нейното куче.

Нямам представа как се е озовал в Уелс. Може би ледът се е разместил, докато е ловувал“, каза Айворигън. „Почти съм сигурна, че е ял остатъци от тюлени или си е хванал тюлен. Вероятно също и птици. Той яде нашите местни храни. Умен е", допълни тя.

Айворигън върна кучето си в Гамбел с регионален въздушен превозвач миналата седмица. Тя засне щастливото завръщане, когато самолетът кацна на пистата в Савунга, като и тя и дъщеря й Бруклин крещяха от радост.

С изключение на подут крак и големи следи от ухапвания от неизвестно животно, Нанук се завърна при семейството си в добро състояние.

Може да е била росомаха, тюлен или малка бяла мечка. Не знаем, защото е наистина голямо ухапване“, уточни Айворигън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари