Куче надуши амфетамини за над 320 хиляди лева на границата с Турция

1

13-те пакета наркотици са били укрити в задната седалка в автомобил с българска регистрация

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исам А., обвинен в контрабандно пренасяне на наркотичното вещество. По време на разследването е установено, че кристалообразното вещество се е намирало в автомобил с българска регистрация, управляван от обвиняемия, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство е пристигнало на входящо трасе от Република Турция за Република България. Било е селектирано за щателна митническа проверка от служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“. При огледа на автомобила митническите служители забелязват неестествени кухини отдолу на купето, след което автомобилът е проверен с обучено митническо куче за откриване на наркотици. Кучето реагирало положително на наркотично вещество и локализирало зона около задната дясна седалка на автомобила. След демонтиране на задната седалка са намерени укрити в кухина 13 пакета, съдържащи бяло кристалообразно вещество – амфетамин.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исам А., български гражданин, роден в Република Ливан. Той е обвинен за това, че противозаконно пренесъл през границата на страната 10.771 килограма амфетамин. Общата стойност на установеното наркотично вещество възлиза на 323 145 лева (по цени на съдопроизводството). Престъплението е осъществено на 17.12.2020 година на ГКППМалко Търново“, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл. 242, ал.2, предл. 1 от НК.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първи учебен ден.
Ученик държи химикал в ръцете си и пита седящия до него:
- Брат, откъде се сменяше за кирилица?

Харесай Дунавмост във Фейсбук