Кубрат Пулев: Контузията вече е оправена и отшумяла

0
До една седмица ще мога да почна да тренирам по-усилено
До една седмица ще мога да почна да тренирам по-усилено Видео: Канал 3

Кубрат Пулев коментира възстановителния си процес и мястото, което ще заеме Америка в професионалните му планове.

Българският боксьор говори за работата си с Ули Вегнер и за намеса в спора за световната титла, предава Канал 3.

Вече се чувствам по-добре. Контузията е на 95% оправена и отшумяла. Правим възстановителни процедури, които ще заздравят отвсякъде.

В процес на времето смятам, че до една-две седмици ще мога да почна да тренирам по-усилено, когато пък са празници. Така че след януари започвам да се подготвям сериозно за следващия ми мач.

Оправданието на WBA е, че аз съм контузен и че не мога да се подготвя толкова бързо за такъв мач. Изпратихме им документ, че съм вече документ и че мога да тренирам. Трябва подготовка за такъв мач. Те казаха, че тези боксьори са подготвени и трябва да се бият, защото световната титла не може да остане толкова дълго време вакантно. Сега има световен шампион, който може би ще трябва да играе с Фрес Окуендо и аз ще се радвам, ако съм човекът, който ще се изправи срещу победителя.

Правим възстановителни процедури, така че съм почти напълно възстановен, но от хората, които казаха да не се отчайвам, мога да кажа, че за нито един момент не съм се отчаял и вярвах, че тази контузия ще се оправи и отшуми. Надявам се, че за в бъдеще няма да ми създава проблеми и да забравя за нея.

През цялото време се стремя да се подобрявам, да подобрявам моя екип и цялостната работа. Това е част от развитието ми като боксьор, защото един боксьор, това е неговият екип, хората, които са около него. Не съм от хората, които винаги казват, че аз съм винаги виновен за всичко, а зад тези успехи седи сериозен екип от хора, който трябва да се подобрява винаги.

Договорът ми е до края на 2018 година. Ще видим как ще се развие тази година и дали има подобрения в работата между нас, защото до този момент не беше всичко идеално.

Продължавам да работя с Ули Вегнер, защото е добър и доказан специалист. Той е човек, с който се разбирам добре. Бъдещето ще покаже как ще се развият нещата с договора със Зауърланд.

Америка седи като вариант, защото има интерес за нас. HBO проявява интерес да излъчва мои мачове. Америка е път, който е много важен и ще допринесе допълнително за моето развитие”, каза Кобрата.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари