Кубрат Пулев е четвърти в света

0
Кобрата отново е сред петте най-добри боксьори в света!
Кобрата отново е сред петте най-добри боксьори в света!

Кубрат Пулев отново е сред петте най-добри боксьори в света!

Българинът (26 мача, 25 победи, 13 с нокаут) се изкачи с две места в подреждането и е четвърти в престижната класация на сайта Boxrec с 206 точки.

Пулев е интерконтинентален шампион на WBA и не е участвал в мач от 28 април 2017 г., когато се справи с Кевин Джонсън в София. Той трябваше да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за титлите в тежка категория, но се отказа заради контузия в гръдния мускул. Възходът на българина се дължи на загубените точки на Луис Ортис. 

2111581318.jpg

Кубинецът беше нокаутиран в десетия рунд от носителя на пояса на WBC Дионтей Уайлдър и се срина в класацията до пета позиция.

Водач е шампионът на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа, втори е Уайлдър, а трети, на 117 точки от Кобрата, е Александър Поветкин. 

Кубрат вече е напълно възстановен и тренира усилено за следващите си мачове. На 26 май или 2 юни Пулев ще се завърне на ринга за среща в САЩ, която ще зарадва българската общност там.

Очаква се агитката на Кобрата да не отстъпва по емоционалност на тази на брат му Тервел по време на мача срещу Скот Фютрел. Преди седмица в Чикаго по-малкият брат постигна осма победа на професионалния ринг по бурните аплодисменти на българите в града.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари