Преди Джошуа: Топ 5 на победите на Кубрат Пулев

0
Кобрата ще се изправи срещу шампиона при най-тежките Антъни Джошуа
Кобрата ще се изправи срещу шампиона при най-тежките Антъни Джошуа

Кобрата ще се изправи срещу шампиона при най-тежките Антъни Джошуа

Очаква се през месец декември Кубрат Пулев да получи възможността за втори път да се боксира за световната титла в тежка категория. Ако всичко протече по план, тогава Кобрата следва да се изправи срещу шампиона при най-тежките Антъни Джошуа. Мачът все още не е потвърден официално, но очакваме това рано или късно да се случи. Сигурни сме, че и бет365 ще предложи едни от най-добрите възможни коефициенти за срещата.

Очаквайки мача с Джошуа, тук ще ви припомним петте най-добри победи на Кубрат Пулев до този момент.

5. Александър Димитренко

През месец май 2012 година Кубрат Пулев се изправи срещу Александър Димитренко и спечели за първи път европейската титла в тежка категория. Използвайки отличния си ляв прав, Пулев успя да откаже състезаващия се за Германия Димитренко в 11-ия рунд.

4. Александър Устинов

Висок цели 202 сантиметра, руският исполин Александър Устинов е истинско страшилище от физическа гледна точка. Кубрат Пулев обаче се справи успешно с него в края на 2012 година, с което и защити европейската си титла. В течение на срещата Кобрата получи няколко тежки удара от страна на Устинов, но отново използвайки своя ляв прав, отказа гиганта от Русия в 11-ия рунд.

3. Дерек Чизора

Дерек Чизора е бивш претендент за световната титла в тежка категория и един от известните британски боксьори в тежка категория. Двамата с Пулев се срещнаха на 7 май 2016 година в Хамбург, като двубоят ще се запомни и с едно меле между двата щаба преди срещата. Мачът не бе лесен за Кубрат Пулев, но той все пак успя да спечели двубоя със съдийско решение след 12 рунда срещу “Del Boy”. По този начин Пулев спечели за втори път европейската титла.

2. Хюи Фюри

Хюи Фюри е братовчед на световния шампион Тайсън Фюри и една от надеждите на Великобритания в тежка категория. Фюри е добре подготвен и техничен боксьор, който не е никак лесен за побеждаване. Той гостува в София за среща с Кубрат Пулев в “Арена Армеец”, но двубоят завърши с победа по точки за българския боксьор.

1.Тони Томпсън

Когато на 24 август 2013 година Кубрат Пулев се изправи срещу Тони Томпсън - “Тигъра”, за него бе изключително важно да постигне победа. Защо? Защото това му гарантираше мач с тогавашния световен шампион в тежка категория Владимир Кличко. Американският ветеран обаче бе труден съперник. Непосредствено преди да се изправи срещу Пулев, Томпсън бе записал два последователни нокаута срещу тогавашната надежда на Великобритания при най-тежките Дейвид Прайс. “Тигъра” записа силни първи няколко рунда срещу Кобрата, но с течение на времето българинът установи контрол над срещата и безпроблемно спечели по точки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари