КТ “Подкрепа”: Глобата от 1000 лева за невзето до час болно дете от училище е за безотговорни родители

1
Юлиян Петров: Спазването на правилата в училище се е превърнало по-скоро в изключение, отколкото в норма
Юлиян Петров: Спазването на правилата в училище се е превърнало по-скоро в изключение, отколкото в норма Видео: bTV

Юлиян Петров: Спазването на правилата в училище се е превърнало по-скоро в изключение, отколкото в норма

От синдикат “Образование” в “КТ Подкрепа” заявиха, че предложението им за глоба от 1000 лв за родител, който до един астрономически час не си вземе детето, след като е проявило симптоми и е изолирано, е предупреждение към безотговорни родители

Това заяви пред bTV председателят на синдиката Юлиян Петров и се аргументира с това, че много често в подобни ситуации родителите не идват с часове да приберат децата си, а спазването на правилата в училище се е превърнало по-скоро в изключение, отколкото в норма.

Председателят на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна среда Васил Николов обаче определи като “отчитане на дейност” направеното предложение от синдикатите и отправи обвинение, че с действията си плашат учителите със съкращения, ако нарасне броят на родителите, които предпочитат дистанционната форма на образование.

Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев припомни, че всяка година родители на деца подават заявления за самостоятелна форма на обучение за децата си. По думите му за настоящата учебна година към момента са получени около 250 такива.

Синдикатът не подкрепя законовите промени, които дават право на родителите да избират обучение в електронна среда без здравословен проблем на ученика.

“Тази възможност, решена от депутатите и направена при натиск от някои родителски организации, е във вреда на ученика, който се лишава от доказано по-добрата редовна форма по лични и субективни съображения на своите родители”, смята д-р Юлиян Петров.

Синдикатът категорично не приема и да се “източват” бюджетите на училищата при избор на обучение в електронна среда без здравословни причини от родителите.

Сега МОН предлага училището, в което е записан ученикът, да превежда 75% от средствата по стандарта за ученик на училището, провеждащо обучението в електронна среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари