КС отхвърли искането на Иван Гешев за противоконституционност на спецправосъдието

0
Гешев оспорва текстове, отнасящи се до закриването на специализираните съдилища
Гешев оспорва текстове, отнасящи се до закриването на специализираните съдилища Снимка: БГНЕС

Гешев оспорва текстове, отнасящи се до закриването на специализираните съдилища

Конституционният съд (КС) отхвърли частично искането на главния прокурор Иван Гешев за противоконституционност на текстове от Закона за съдебната власт. Решението е прието единодушно с 10 гласа, предава БТА.

Гешев оспорва пред КС текстове, които се отнасят до закриването на специализираните съдилища и прокуратури и съответните следствени органи, до статута на магистратите и служителите, промяната в подсъдността на наказателните дела, сроковете за влизане на определени текстове от закона в сила и други.

За противоконституционни съдът прие единствено двата текста, които се отнасят до квотата от съдиите, прокурорите и следователите, които да се преназначат в съдилища и прокуратури съответни на закриваните специализирани структури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мунчо
    На ГешеФТ пак му го набиха от КС! Некадърник.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари