Крум Зарков: Приетите на комисия промени в Изборния кодекс са грешни и вредни

0
Смесването на гласуване е гаранция за катастрофа на изборния процес, заяви правосъдният министър
Смесването на гласуване е гаранция за катастрофа на изборния процес, заяви правосъдният министър Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър коментира промените в Изборния кодекс, приети от правната комисия

Коментар от министъра на правосъдието Крум Зарков за приетите на второ четене от парламентарната правна комисия промени в Изборния кодекс. Според него те най-вероятно не са противоконституционни, но са грешни и вредни.

Това решение не е противоконституционно, струва ми се. То е просто грешно и вредно. Смесването на гласуване е само по себе си гаранция за катастрофа на изборния процес, това е доказано през годините. И накрая се отвори кутията на Пандора и заваляха всякакви предложения от закриване на Обществения съвет до приравняването на разписката към бюлетината. Бюлетината е защитена. Тя се печата от БНБ, разписката не е, това, че ще се слага един печат, съвсем не е същото”, заяви Крум Зарков, предаде Нова телевизия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари