Крум Зарков остава начело на листата на БСП в Русе

0
До вторник ще се провеждат областните съвети, които подреждат пълните листи
До вторник ще се провеждат областните съвети, които подреждат пълните листи

Крум Зарков остава начело на русенската листа на БСП

Днес БСП посочи водачите на листите с кандидати за депутати за вота на 14 ноември.

До вторник ще се провеждат областните съвети, които подреждат пълните листи.

"Трябва много по-ясно да вкараме политиката в тази кампания; да не допуснем тя да мине с мълчаливи кандидати или само с коментар на другия кандидат и на неговите личностни качества – нов ли е, стар ли е. Нужно е най-сетне да започнем да говорим за политика. Една от причините да бъде толкова трудно да се състави правителство е, че партиите вече не говорят по време на кампанията. Не е ясно с какъв мандат отиват, не е ясно за какво се борят, с какво са готови да направят компромис.

Това усложнява преговорите и ги прави междуличностни – с резултата, който видяхме. БСП, богата с нейната програма и имайки предимството, че тя има такава, трябва да се опита да постави въпросите на терена на политиката, а не на терена на „закачките“.

▸ Навсякъде и масово Румен Радев е подкрепян. БСП стои зад президентската двойка. Липсата на подкрепа за нея преди 4-ти април допринесе да загубим гласове – не е нужно да повтаряме една и съща грешка.

▸ Уважението между опонентите в състезание не е нещо лошо. Нужно е да променим и нивото, качеството на публичния дебат - в това число и публичното изказване на уважение към хора, с които сме в състезание, написа преди дни Крум Зарков на официалната си страница във Фейсбук.

Крум Зарков е завършил Университет Париж 1 "Пантеон-Сорбона", специалност Международно публично право и право на международните организации. Работил е в Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 41-вото и 42-рото Народно събрание. Народен представител от "БСП за България" в 44, 45 и 46 НС и зам.-председател на парламентарната група. Владее френски и английски език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари