БСП - Русе избра Ивалинка Цанкова за водач на листата

1
Цанкова е общински председател на партията в Иваново, както и общински съветник
Цанкова е общински председател на партията в Иваново, както и общински съветник Снимка: БСП - Русе

Водачът обаче се утвърждава от националното ръководство на партията

Ивалинка Цанкова бе избрана за водач листата на БСП - Русе за предстоящите парламентарни избори. Това стана на областен съвет на партията, който се проведе този следобед, информира Дарик Радио.

Цанкова е общински председател на партията в Иваново, както и общински съветник.

Дарик радио

На второ място форумът подреди Биляна Кирова, следвана от Асен Ласонин. 4 –тото място е за представител от Ценово – Емил Божков. Пета е Нора Стоянова.

Това обаче не е окончателната подредба, защото водачите се определят от ръководството в София. Очаква се в петък имената им да бъдат обявени.

На общинска конференция вчера номинации получи и Крум Зарков, който 4 пъти е водил листа в Русе, но той си направи отвод. Отвод си направи и областният председател Тодор Йорданов

Цанкова беше кандидат за народен представител и на последните избори, като тя отново бе харесана и предпочетена от местната структура, но националното ръководство тогава заложи на Иван Иванов, който водеше листа и в Шумен. Така Цанкова остана втора в листата.

Ивалинка Цанкова е завършила ВСИ –Пловдив, специалност агр. инж. „Полевъдство“ и Стопанска академия Свищов, специалност “Публична администрация”.

Заемала е организационни и водещи постове в различни структури и организации: в администрациите на АПК и ТКЗС Пиргово, председател на ЛС при ТКЗС Пиргово, ескперт „Земеделие и гори“ към община Иваново, общински съветник и зам. кмет на Община Иваново, член на Църковното настоятелство на Русенска митрополия. Цанкова е собственик и ръководител на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал.

На последните избори с водач Иван Иванов БСП спечели доверието на 7 064 гласоподаватели. За сравнение на изборите през април и юли за Столетницата в Русе гласуваха съответно 16 682 и 11 682 души. Тогава водач беше Крум Зарков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    Ивалинка Цанкова
    Напълно непозната селянка от Пиргово да води листата на град като Русе си е поредната жестока подигравка с русенци. Другите са пак някакви непознати и невзрачни фигури- вечния Ласонин, чиито роднини всичките са на постове в БСП-Русе, някакви си други от селата извън Русе и двете млади жрици на социализма, абсолютно недоказали се и нзапомнящи се- Нора и оная другата. С такава листа БСП ще останете без депутат от Русе този път и хак да ви е! А от есента и без кмет, щото тоя няма да бъде отново, а може би да стигне и до едно друго място...
  • 4
    8
    АнтиБСПар
    Тези не се ли разпаднаха, бе?
  • 7
    7
    батман
    Защо го няма в листата Бай Цени -Простия от Ценово ,а сте предложили бивш координатор на ГЕРБ -Ценово?
  • 14
    6
    Нас червеното знаме роди ни...
    Последният им "другар" Иванов беше от Шумен, когото изпратиха за депутат от квотата на БСП Русе. Ако ги питаш червените русенски партийци - защо ... и те не могат да ти отговорят.
  • 20
    5
    Курелина
    Кой ви пита вас, бе, аз дирижирам оркестъра. Този път водачът в листата ви няма да е от Шумен, а от още по-забутан град. Налягайте си парцалите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари