Кризисният щаб във Варна решава дали утре да е учебен ден

2
Училищата трябва да бъдат огледани и обезопасени
Училищата трябва да бъдат огледани и обезопасени Снимка: Facebook

Училищата трябва да бъдат огледани и обезопасени

Кризисният щаб ще решава дали утре да е учебен ден на територията на община Варна, защото училищата трябва да бъдат огледани и обезопасени, за да сме сигурни, че няма да има рискови за учениците, съобщи на брифинг кметът Благомир Коцев, цитиран от БТА. Щабът ще заседава в 12:00 часа.

В 2:00 часа тази нощ в община Варна бе обявено бедствено положение.

В момента всички екипи са на терен. Имаме осем екипа от „Пожарна безопасност и защита на населението“ и отделно от Горското стопанство и от МВР, каза Коцев. По думите му основният фокус е да се обезопасят пътищата, за да се движи градския транспорт.

Ситуацията продължава да е много тежка. Вятърът е със скорост 23-25 метра в секунда, а поривите достигат до 30 метра в секунда. Вълнението е около 6 бала с четириметрови вълни, така че ситуацията не се подобрява, посочи кметът.

На две училища в града са пострадали покривите, МВР обезопасяват районите, каза още Коцев.

Той отново призова гражданите да останат по домовете си и да излизат само в краен случай при необходимост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари