Криза за таксита в София

2
Недостиг има в пиковите часове, резервираш онлайн от вечерта, сутринта се оказва, че няма кола
Недостиг има в пиковите часове, резервираш онлайн от вечерта, сутринта се оказва, че няма кола Снимка: БТА

Недостиг има в пиковите часове, резервираш онлайн от вечерта, сутринта се оказва, че няма кола

Криза за таксита има в пиковите часове в София, съобщи почетният председател на съюз „Такси“ Кирил Ризов. По думите му причина за това е трафикът, а не недостигът на жълти коли. Таксиметрови шофьори от голяма компания се оплакаха пред „Телеграф“, че от края на пандемията насам не смогват да обслужват всички заявени адреси.

Чакане

В същото време чакането на такси е дълго и не се дава гаранция, че след заявка изобщо ще дойде, разказаха потребители от София, цитирани от Telegraph.. “Когато резервираш такси онлайн от вечерта за следващата сутрин, платформата дава потвърждение, че заявката е получена, но не дава гаранция, че ще има налична кола. Така неведнъж ми се случва да поръчам онлайн такси, а жълто возило изобщо да не дойде“, разказа Бояна Петрова от София. Таксиметрови шофьори са категорични, че пандемията им се е отразила изключително негативно и последствията от това оказват влияние и в момента. Има масови банкрути в бранша, шофьорите от големите компании се отказват да работят, изтъкнаха още водачи на таксиметрови автомобили.

Брой

Проблемът се оказва, че не е в броя на такситата в столицата, а в задръстванията в най-натоварените часове от деня – сутрин и привечер. Почетният председател на съюз „Такси“ Кирил Ризов обясни, че в София от 2000 година насам има около 5-6 хиляди коли. И в момента са толкова. Той уточни, че част от тях се отказват да работят след определени години или излизат от строя след ПТП-та. Въпреки това той беше категоричен, че броят си е отново между 5 и 6 хиляди в столицата. „Не може да се говори за недостиг, но предвид на пиковите часове сутрин и надвечер, тогава може да се каже, че поради трафика в С

Недостиг има в пиковите часове, резервираш онлайн от вечерта, сутринта се оказва, че няма кола

офия има съответен дефицит“, подчерта експертът. И изтъкна, че проблемът е само в пиковите часове. През останалото време в момента в София няма недостиг, каза още Ризов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Бакшиш до 7
    Има, има. Богата работа сме бакшишите. Има таксита бе, има. А студа има отрезвяващо действие. Ще го разбираш тепърва.
  • 0
    7
    Мечо Пух
    Таксита има. Мързеливите и нагли бакшиши си избират по- дългите курсове и затова остава впечатлението ,че липсват коли! Искат да стават богати без да карат.Отваряш вратата,добър ден до .......? Питай колегата! Задници.Вече ходя на море със самолет ,преди години ходех с такси.Смръдливци.
  • 0
    6
    Емил
    Не е верно. Има за всички, има и за мен
  • -1
    5
    Akaciy Trendafilov
    Да ви светна, таксита има, шофьори също, ама балъци да возят офисен планктон, който получава няколко хиляди заплата, а брои стотинките в таксито - няма. Затова в работно време таксита няма, а само във времето, когато съотношение трафик, клиенти, икономическа ефективност от курса, тогава има. Отделно столична община се е погрижил да си възстанови незаконния данък от преди пандемията, такситата немогат да се движат в бус лентите, когато са с клиенти и ред други "придобивки", за това свикване, таксито няма социална функция, тя е услуга, при това достатъчно финансово емка!
  • 1
    4
    Е, то
    Нали бакшишите прости, нали мръсни, миризливи, пък е те вече не искат да се занимават с пиянчени и разни на смени срещу има-няма 1000 лева месечно. Като знам каква е организацията на градския ни транспорт ми е мъка са тия, които нямат автомобил.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари