Криза за месо и мляко се задава в Гърция

1
Високите разходи удариха по животновъдния сектор
Високите разходи удариха по животновъдния сектор Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Криза обхвана животновъдството в Гърция поради високи цени на фуражите

Фермери признават, че напускат сектора поради високите разходи, предава БНР.

Животновъдите в Гърция предупреждават, че поради високите цени на фуражите, горивата и тока много от тях не могат да покрият разходите си.

Голяма част от тях са принудени да прекратят дейността си, което поставя на риск снабдяването с месо и млечни продукти.

Пред медиите фермери от различни райони на страната признават, че в скоро време на пазара ще има липса на прясно месо и мляко, а следователно и на всички млечни продукти.

Компаниите за преработка на мляко са принудени често да покачват цените на стоките в търговската мрежа. Оборотът на търговията с млечни продукти е спаднал поне с 15% за различните компании.

Проучване на пазара показва, че гърците се ограничават в пазаруване на хранителни стоки поради високите цени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Μαλάκας до #2:
    Засегна се от коментара ми ли, бе лайно? В много нежни и раними джендъро-лесбийки ви превърна €врогейският съюз, да ви еба у боклуците! Освен червеи, много бой и хуища ще ядете, ваш'та мама недоклатена!
  • -3
    2
    до 1
    еврогей е баща ти който те е изсрал
  • 8
    1
    Μαλάκας
    Скоро ще хрупате чипс от калифорнийски червеи, по препоръка на €врогейските чиновници и главните спомоществователи на хепънинга: Бил Гея и Дьорд Шорош! За да сте солидарни с уСрайна и за да накривите на Путин, де!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари