Критик на Кремъл почина, след като го блъсна кола

0
Шофьорът не е намалил на пешеходна пътека и е блъснал поета
Шофьорът не е намалил на пешеходна пътека и е блъснал поета Снимка: © РИА Новости / Екатерина Чеснокова

Руският поет е бил пометен, докато пресича улица в Москва на 8 януари

Руският поет Лев Рубинщайн, водещ съветски дисидент и критик на Кремъл, почина в неделя на 76-годишна възраст, шест дни след като е блъснат от кола в Москва и настанен в болница в тежко състояние.

Съобщението е направено от дъщеря му. "Баща ми, Лев Рубинщайн, почина днес", написа Мария Рубинщайн в блога си Live Journal, като съобщението беше публикувано в официалните руски медии, предаде агенция "Фокус".

Лев Рубинщайн, чието творчество е високо оценено както в Русия, така и на Запад, е блъснат от кола, докато пресичаше улица в столицата Москва на 8 януари, а по-късно е настанен в болница в тежко състояние.

В изявление на Московския транспортен департамент се съобщава, че шофьорът не е намалил на пешеходна пътека и е блъснал поета, като се допълва, че по предварителна информация собственикът на автомобила е участвал в 19 нарушения на правилата за движение през последните 12 месеца.

Роден през 1947 г. в Москва, библиотекар по образование, Лев Рубинщайн е една от водещите фигури на съветската ъндърграунд литературна сцена през 70-те и 80-те години на ХХ век - "нов авангард", който претендира за изобретателност и дързост. През 70-те години на ХХ в. той е смятан за един от основателите на московския концептуализъм, движение което се подиграва с официалната доктрина на социалистическия реализъм.

Поетът не криеше враждебните си към режима на Путин възгледи, като осъди политическите репресии и нарушенията на човешките права и участва в опозиционни демонстрации.

През март 2022 г. заедно с други руски писатели Лев Рубинщайн подписва отворено писмо, в което критикува широкомащабното нападение на руската армия срещу Украйна, определи го като "престъпна война" и критикува "лъжите" на Кремъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    До 2
    Нормално е. Критикатс в случая е нещо като държавно предателство. Да си купи ферма в Небраска или Айоуа и от там да критикувс колкото си поиска. Като живее в държавата, или ще я поддържа или ще си трае след като приноса му е под нулата. Политически критик, филмов критик, музикален критик - утре всичките да умрат, никой няма да усети ни най-малка загуба. Но най-вече проблемите му са били че е масон и евреин, и преди много руски масони падаха от прозорците, защото на Русия не й трябват сатанисти - най-много дс ги използват и посше да ги ликвидират. Добра работс върши Путин, отначало се съмнявах, че ще успеят, ама сега изглежда отиват към утвърдена победа над евроамериканските масони и сатанисти, които излъгаха украинския народ да умрат без причина.
  • 0
    3
    dgd
    Къде е лойд остин ?
  • -2
    2
    До 1
    А нещо да ти проговори факта,че е критик на Кремъл,респективно на Путин....
  • -3
    1
    Cndjsn
    Струва ми се че е и масон и евреин, нищо чудно да види такъв край, но сам си го е избрал. Можел е да се отрече от еврейското си потекло и юдеизма и да приеме ХРИСТИЯНСТВОТО, а масон е можел и никога да не става. Нормално е след като Русия е ХРИСТИЯНСКА държава да се разправя с масони и с евреи - те мразят и искат да унищожат ХРИСТИЯНИТЕ, защото те са единствената им пречка да въведат новия световен ред на 100% на техния главнокомандващ - луцифер.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари