Кристиан Николов трябва да се яви без охрана в съда днес

0
Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков не желаел да го снимат
Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков не желаел да го снимат Снимка: БГНЕС / архив

Представят ключови експертизи по делото

Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, трябва да се яви за първи път днес на делото без съдебна охрана. На заседанието следва да се представят експертизи, които могат да се окажат ключови за изхода на делото, пише Труд.

На 16 септември, месец преди да изтече максималния законов срок за престоя му в ареста, апелативните съдии потвърдиха мярката му за задържане “домашен” арест. Николов бе пуснат на свобода с електронна гривна, за да бъде следен да не напусне дома си в центъра на София, където живее при майка си. Съдия Калин Калпакчиев изключи дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия. Справка от Софийския затвор показа, че Кристиан работел, бил награден през март и не е наказван.

На заседанието на Софийски градски съд на 1 септември, който първи реши да промени мярката му за неотклонение, Николов заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките на Милен Цветков. Именно тогава трябваше да бъдат представени ключовите експертизи, но вещите лица не се явиха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари