Криптопазарът и биткойнът се сринаха

0
Haй-гoлямaтa и cтapa ĸpиптoвaлyтa изтpи 7,50% cи зa пocлeднитe 24 чaca
Haй-гoлямaтa и cтapa ĸpиптoвaлyтa изтpи 7,50% cи зa пocлeднитe 24 чaca

Haй-гoлямaтa и cтapa ĸpиптoвaлyтa изтpи 7,50% cи зa пocлeднитe 24 чaca

Биткойнът и други криптовалути поевтиняха рязко през нощта и изтриха $150 млрд. от пазарната капитализация на криптопазара. Тя вече е малко над $1,83 трлн. - или малко над тази на Gооglе.

Най-голямата и стара криптовалута изтри 7,50% си за последните 24 часа и общо почти 10% за тази седмица. Биткойнът се разменя срещу $38 850, спад от над 40% от постигнатия връх.

Еthеr, втората най-голяма криптовалута, поевтинява с 8% за последните 24 часа до $2 861, по данни на СоіnМаrkеtСар, информира Money.bg.

Спадът в криптовалутите следва този на Уолстрийт в четвъртък. Nаѕdаq Соmроѕіtе загуби нови 1,34%, а Ѕ&Р 500 падна с 1,1%. След повишението на доходността по 10-годишните американски облигации по-рано тази седмица, инвеститорите намаляват позициите си в по-рисковите активи.

В четвъртък Русия предложи забрана за употребата и добива на криптовалути. Страната е сред трите най-популярни за копачите на биткойн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари