Криминален психолог: Необходим е регистър на престъпниците

4
Създадохме поколение на насилници, смята Тодор Тодоров
Създадохме поколение на насилници, смята Тодор Тодоров Видео: NOVA

Създадохме поколение на насилници, смята Тодор Тодоров

Сред нас израсна поколение на престъпници, без ценностна система. Това каза за предаването „Офанзива” по NOVA криминалният психолог Тодор Тодоров. По думите му у нас тепърва ще ставаме свидетели на тежки престъпления и агресия.

Поколенията, които са раждани в средата на 90-те години до към средата на 2006 година са поколения, без ценностна система. Израснаха в чалга културата, в подражанието на безнаказани мутри, в издигане на материалното като най-висша ценност. Като добавим към това ефекта от пандемията, изолацията, невъзможността да си направиш планове, това допълнително ще нагнети нещата. Тези поколения тепърва навлизат в разцвета на силите си и когато извършват престъпления, го правят по изключително жесток начин, без капка емпатия”, обясни той.

Един от най-тежките криминални случай, с които психологът се е сблъсквал, е отпреди 20 години.

„Дъщеря направи опит да отрови баща си, заради финансов конфликт с него. Отравянето беше с много специфична отрова, която не се разпознава веднага в организма. Човекът оцеля. Тя прави повторен опит, при който обаче загива и нейното дете, туй като баща ѝ е дал от своята храна и напитки на детето”, разказва Тодоров.

В българската правоохранителна система няма регистър на престъпниците, което е сериозен проблем, смята психологът.

Добре е да имаме не само регистър на домашните насилници, но и на педофилите. Живеем в парадокс. Ако някой е осъден за педофилия, излежавайки не много голямата си присъда, след това може да стане учител, да работи с деца в спортни клубове например. Затворите не са място за превъзпитаване”, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари